Kap Verde

Hemma igen efter en härlig vecka i värmen. Kap Verde motsvarade förväntningarna och lite till. Vi var på ön Sal. En liten och platt ö. Första dagarna var det moligt och sol om varandra, fast man kunde ändå ligga i solstolen för det värme på bra ändå. Den 23:e november hade det varit ett vulkanutbrott på grannön och därför var det lite ostadigt väder och vi var även med om två regnskurar. Men sista dagarna var det strålande sol, underbart! Stranden är 8 km lång och helt fantastisk, påminner lite om sanddynorna i Natal i Brasilien när vi var där. Blev långa promenader längst stranden och på hotellet körde vi volleyboll, strandfotboll, step-up och vattengympa. Allt för att kompensera kroppen efter allt All-inclusiveätande. 

Det är väldigt blåsigt på Sal och på en strand kryllade det av kitesurfare. Blåste på bra på våran strand också och två dagar var det badförbud och galna vågor. Jag har aldrig sett något liknande, så mäktigt. Lät som åskan gick när de största vågorna slog ner. 
Det finns inte så mycket att göra på denna ö förutom att relaxa. Inne i centrum fanns lite affärer men ingen shopping direkt. Men några armband, en strandväska och en träskulptur fick följa med hem iallafall. Kan verkligen rekommendera Sal, skulle gärna åka tillbaka eller besöka någon av de andra öarna i Kap Verde. 


Vi var lediga från jobbet även igår eftersom vi kom hem halv fem på morgonen. Sov till elva (!). Sen spenderade vi dagen men att komma ikapp med hemmet, storhandla, tvättade, städade och gjorde julfint. Idag funderar vi på att åka upp på Norra Bergets julmarknad. Har faktiskt kommit lite, lite snö under natten. Dock nollgradigt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0