Manchester

Nu har vi landat hemma i soffan och borta är bra men hemma är bäst. Men vilken härlig helg vi haft och vilken stad vi besökt. Resan överträffade förväntningarna på många sätt. Tar det i ordning.

Fredag: 
Landade,hittade ett tåg och sen en spårvagn (tram) till hotellet i stadsdelen Salford Quays, som britterna själva uttalade Solford Keys (dom fattade inte alls vart vi skulle). Vi kom fram till hotellet redan vi två så vi hade hela eftermiddagen på oss. Vi gick bort till Old Trafford, som låg cirka 10 minuters promenad från hotellet. Där gick vi in i lagets Megastore och bara strosade omkring runt arenan. Jag tyckte att Emil verkade lite konstig, tänkte att han kanske var lite "tagen" av att vara på plats men det skulle visa sig varför han betedde sig så konstigt. När vi strosat klart och slagit oss ner vid några bänkar framför arenan överraskar Emil mig totalt med att ta fram en ring ur fickan. Efter snart tio år lyckas han fortfarande överraska mig, min underbara, älskade prins <3 
Resten av kvällen spenderades med att utforska Salford Quays och senare åkte vi in till stan och åt middag. Men vilken stad! En blandning av fina, gamla byggnader och moderna, coola byggnader. Och vilken dag det blev, har fortfarande inte fattat.
Lördag: 
Matchdag och hela dagen spenderades i området runt Old Trafford och där vi bodde. Häftigt att bara se allt runt omkring och allt folk. Strålande sol också, såg inte en regndroppe på hela helgen förvånande nog. Matchen började 15.00 och man blev som helt tagen när speakern ska välkomna in lagen och börjar med att säga "welcome to the theater of dreams...". Vi satt högst upp på ena långsidan. Vi såg riktigt bra även om det var ett långt avstånd till planen. Cirka 74 000 personer till som var på matchen, mäktigt. Skulle nog varit ännu mäktigare om United hade lyckats vinna eller ens gjort mål men ändå. Riktigt häftigt och en fotbollsmatch har nog aldrig gått fortare. 


Söndag: 
Söndagen stavas shopping! OMG, vi gick in på Primark och blev det är tre timmar. Tre våningar med kläder och skor för Ullaredspriser. Hittade en jeansjacka, tröjor, linnen, underkläder, skor och en massa mer och gav bara 850kr för allt. Det var riktigt kul att handla. Vi var ganska slut efter det plus att allt annat kändes dyrt i jämförelse så det blev inte så mycket mer shoppat fast vi gick på Manchesters stora shoppingcentra, Arndale. 
På kvällen gick vi bara runt vid Salford Quays och Media City UK, väldigt häftig och modern stadsdel. Blev väldigt nöjd med valet av hotellet, tog helt rätt. Schysst stadsdel, gångavstånd till arenan och spårvagnshållplats framför hotellet. Spårvagnarna gick var 12:e minut och det tog tio minuter till stan typ. 
Sammanfattningsvis en grym resa och jag kan verkligen rekommendera er att åka dit. Vi kommer garanterat åka tillbaka! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0