Marmor

Jag och Emil tog en sväng till Colorama idag för att spana på en fondtapet till sovrummet i huset. Det fanns alldeles för mycket att välja på så vi gick in på Dollarstore istället, haha. Hittade en så fin ask och ljuskoppar i marmor, 100kr för asken och 30kr/st för ljuskopparna. Vi hittade också en mortel i marmor, vi har letat mortel ett tag men endast hittat för flera hundratals kronor. Men denna kostade endast 50kr. Fynd! 


Annars börjar tre och en halv dags ledigt gå mot sitt slut. Jag gick in och jobbade halvdag i fredags. Tänkte att eftersom vi inte skulle göra något speciellt så kunde jag lika gärna ställa upp och jobba. På ledigheten har vi varit ute i stugan och myst. I torsdags målade vi panelen i köket vit och vilken skillnad det blev, så fint och fräscht. Dock inget vidare väder, det är grönt och fint ute men absolut ingen värme alls. Ända värmen som blev ute var från brasan vi gjorde i fredags. Vi har gjort en liten eldstad på baksidan av stugan.
Mindre än en månad kvar till flytten och inga flyttlådor har blivit packade. Nästa vecka tänker jag. Eftersom jag flyttat 17 gånger tidigare så går det ganska fort att packa när man väl börjar. Så tråkigt att bo i flyttkartonger så vi kan lika gärna vänta lite. 

Fix och städ

Nedräkningen till flytten har börjat. Igår gjorde vi en städning och rensning i källaren så nu är grejerna där redo för flytt och vi har varit på tippen med massa skräp. Vi rensade också ut i köksskåpen. En del udda glass och koppar så nu fick åka till Erikshjälpen. Vi var och hälsade på mamma i onsdags när hon fyllde år. Då tog vi med oss masa flyttkartonger hem, men nedpackningen i själva lägenheten får vänta lite till. Stora skillnaden denna flytten är att det inte behöver flyttas och städas samma dag. Nu kan vi flytta och sen städa när lägenheten är helt tömd på grejer, det känns skönt.
Igår fick vi mycket gjort. Förutom ovanstående så städade jag lägenheten, gjorde i ordning vinterskorna för sommarförvaring och fettade in skinnsätena i bilen för första gången. 
På kvällen åt vi middag på Invito med Amanda, Ale, Sammy och AK. Jag åt en grymt god pizza med lamm och getost. Solen sken och vi satt faktiskt ute på uteserveringen, under infravärmare förstås. Men så himla härligt det var, verkligen försmak av sommaren. På bara några dagar har det börjat grönska rejält ute också. 

Idag sov vi till halv tolv (!), vet inte när det hände senast. På eftermiddagen var det dags att träffa "Lagga-gänget" ute hos Anna och Philip i Fagervik. Jättekul att träffa alla och se hur Anna och Philip fått det i huset. Det är några av våra kompisar som valt att flytta "hem" vilket är väldigt kul nu när vi flyttar dit ut med. Tror att fler kommer söka sig dit ut framöver också, det gillar vi.  

Ikväll hann jag med ett pass på gymmet också. Söndagkväll och nästan inga folk alls, helt perfekt. Vågade till och med röra mig på nedervåningen där det annars är fullt av "biffar". Jag har haft årskort men det går ut nu på onsdag. Vi lär väl ska skaffa kort på något av gymmen i Timrå sen. Någon som har något tips? 

Valborg

Jag slutade 14.30 i torsdag. Efter en liten sväng på stan åkte vi hem och packade väskorna och åkte ut till Emils föräldrars stuga. Vi hade stugan för oss själva och Ale och Amanda kom ut på middag. Grillat så klart, väldigt gott! Tänk när vi kan gå ut och grilla på vår egen gård. 
På fredagen kom Emils mamma och senare även syster med familj. Sen har vi myst på där ute hela helgen. Krattat, klippt buskar, gjort grillplats med mera. Så himla mysigt! Idag har det varit soligt också, jättevarmt så länge solen är framme. Väldigt kallt i skuggan. Men man känner att det är på gång. Dock har jag inte knäppt en enda bild så kan tyvärr inte dela med mig mer att helgens upplevelser. 
Kommande vecka är det tre dagars introduktionskurs på jobbet, sen fyller mamma år också. Efter nästa vecka måste vi nog börja packa inför flytten. Det går ju fort när man sätter igång men det är så mycket annat som händer samtidigt så lika bra att börja. 

Hoppas ni haft en fin helg ni med! 

RSS 2.0